INSENTIF SHAKLEE MALAYSIA

APA PELUANG BISNES SHAKLEE BERIKAN? 😍

Nak buat sesuatu bisnes kita mesti nak tahu apa kelebihan setiap bisnes tawarkan betul tak? Kita mesti nak tahu benefit atau INSENTIF SHAKLEE yang kita dapat kalau join bisnes Shaklee? Kelebihan dan peluang bisnes dalam Shaklee ada 3 point yang perlu anda semua tahu dan ingat sampai bila bila okay 😍

Peluang dalam Shaklee ni terbahagi kepada 3 kategori, atau biasanya kita panggil 3C iaitu : 

βœ… CASH BONUS 

βœ… CAR BONUS 

βœ… CONVENTION TRIP

+ Cash Tambahan

Kalau zaman sekolah dulu bila kita dapat result 3C mesti kita dah rasa down, dah rasa sedih kan? Tapi dalam Shaklee tu sangat mengujakan bagi setiap SID 😍🀭

Kak lin nak share tentang seorang Min secara santai antara 3C yang Min sendiri dah dapat sepanjang Min buat Bisnes πŸ€—

  • C yang PERTAMA adalah CASH BONUS  

βœ… Duit yang kita peroleh dari Shaklee berbentuk wang tunai dari pelbagai sudut. 

βœ… Beli barang hingga 200UV yang mana melayakkan kita  dapat FREE MEMBERSHIP, dapat CASH BACK. 

βœ… Beli barang untuk consume sendiri sambil belikan kawan kawan dan customer yang nak cuba Shaklee, dapat CASH BACK. 

βœ… Dah jual dapat lagi UNTUNG RUNCIT, CASH lagi! 

βœ… Bina team dan bantu team berjaya, dapat CASH. 

βœ… Rank up dan layak dapat incentive Shaklee, dapat lagi CASH. 

βœ… Bonus kepimpinan,dapat CASH lagi! 

Banyakkan duit CASH yang Shaklee bagi?

CASH BACK = BONUS SHAKLEE

Walaupon tak buat bisnes, buat belian untuk makan sendiri dapat CASH BACK

Best kan?

Dalam Shaklee ni sebaik sahaja kita buat keputusan untuk berniaga atau hanya untuk jadi ahli makan sendiri, anda berpeluang untuk dapat C pertama.  Cash Bonus tunai akan masuk ke dalam akaun berdaftar anda setiap 14hb. Ia dibayar mengikut kelayakkan yang telah ditetapkan oleh pihak syarikat. Minimanya belian around RM480 dan ke atas akan memberi pulangan modal RM24++ (bergantung kepada jenis belian).

Nampak macam sikit je kan tapi bagi Min berbaloi sebab kita buat belian dapat CASH BACK. Income Min yang pertama pun 2 angka sahaja sebab masa tu baru join Shaklee as consumer melalui Set Slimming. Sambil melanggan dapat lah merasa bonus. Walau kecil dan sedikit, syukur Alhamdulillah.

Haa dari 2 angka boleh ke 5 angka tak mustahil yaa. Dan ada Master income bulanan RM600K sebulan tau (untung bersih ya bukan jumlah jualan) 😱. Bahkan sebenarnya ramai yang income infiniti bagi mereka yang setia dengan bisnes Shaklee dan berusaha keras bangunkan bisnes.

Dalam Shaklee CASH BONUS akan jadi semakin besar apabila kita berjaya create seberapa ramai leaders dan grow bisnes bersama sama.   Dalam erti kata lain, Shaklee adalah Business Leadership and Networking. Thats why semakin berkembang bisnes, CASH akan jadi semakin besar.

Buat bisnes Shaklee ni kena faham konsep βœ…. Sebab kita buat bisnes Shaklee ni tak sama dengan sistem MLM ya, tak ada istilah anak buah buat sales, leader yang dapat untung. TIDAK ❌

Min nak highlight dekat sini pembayaran bonus Shaklee bagi adalah SAMA RATA MENGIKUT KELAYAKAN.  Jika anak buah buat sales, tapi kira sebagai upline tak buat sales, goyang kaki, tak buat personal sales. 

Score personal sales : Bonus besar βœ…

Tak score personal sales : Bonus Zero ❌

Walaupun ada 100 orang anak buah sekalipon kalau tak score PERSONAL SALES, jangan bermimpi untuk dapat BONUS ya πŸ€—

 Adil kan?

Dalam Shaklee CASH BONUS akan jadi semakin besar apabila kita berjaya create seberapa ramai leaders dan grow bisnes bersama sama. Dengan erti kata lain, Shaklee adalah Business Leadership and Networking. Thats why semakin berkembang bisnes, CASH akan jadi semakin besar. Bila sebut Cash Bonus, sebenarnya bonus Shaklee bukan limited pada personal bonus sahaja tau.  Ada banyak lagi bonus lain terutamanya bila you dah ada your own business team. 

Tengok statement bonus yang Min share dah mention siap siap penjuru bonus yang Shaklee tawarkan πŸ‘†πŸ» 

CASH BONUS ni datang dari 11 penjuru ya 😍 

1) Personal Bonus (Hasil jualan personal yang kita beli guna ID Shaklee) 

2) Untung runcit (25% dari harga jual kepada non member) 

3) Net personal bonus ( Dibayar based on jumpah terkumpul dalam masa sebulan bermula dari 5%, 8%, 11%, 14%, 17% sehinggalah 21%)

4) Bonus kepimpinan (dari Leader level 1) 

5) Bonus kepimpinan (dari Leader level 2) 

6) Bonus kepimpinan (dari Leader level 3) 

7) Bonus kepimpinan (dari Leader level 4) 

8) Bonus kepimpinan (dari Leader level 5) 

9) Bonus kepimpinan (dari Leader level 6) 

10) Infiniti Bonus (Yang diberikan kepada leaders yang membina organisasi melebihi 6 generasi ke bawah. Dipanggil juga Coordinator Incentive. 

11) Coordinator Incentive  

Banyakkan!!! Ni dia dekat Statement Bonus Shaklee kita dah mention penjuru bonus, bayangkan kalau semua column tu ada bonus 😍

C yang KEDUA adalah CAR BONUS. 

Alhamdulillah Min dah pun layak dapat Car Bonus sejak tahun 2020. Car bonus ni masuk ke akaun Min setiap bulan sehingga sekarang without fail.

Cuba tengok CAR BONUS Min ni sahaja lebih RM2K ya, tak termasuk dengan CASH BONUS tau. Nak tahu tak Min dengan CAR BONUS ni Min berjaya beli sebiji kereta PROTON X70 HIGH SPEC monthly hampir RM1300. Dah nak masuk tahun kedua dah pon Shaklee bayarkan kereta Min ni. 

 Balance duit car bonus tu Min buat saving. Ikutkan boleh beli lagi sebiji kereta lagi kan.Yang bestnya dengan car bonus Shaklee ni, dibayar secara CASH!!!! Perasan kan kalau bisnes lain yang achieve target dapat sebiji kereta, siap ada logo company lagi kan πŸ˜‚ . Berbeza dengan Bisnes Shaklee ni. Kita boleh pilih kereta idaman apa yang kita nak beli.  Itu yang Min suka sangat. Sebab, kalau kita dah ada kereta, dan tak mau beli kereta lagi, duit car bonus tu kita boleh guna untuk beli benda lain. Terpulang la nak buat saving ke, nak bercuti ke, nak buat simpanan pergi haji atau umrah ke. Lagi satu Shaklee bayar CAR BONUS ni SEUMUR HIDUP seiring dengan group growth.

bersambung…

C yang KETIGA adalah CONVENTION TRIP. 

  Percutian mewah 5 bintang yang dibiayai sepenuhnya oleh Shaklee. Trip ni akan dapat 2x setahun, Regional Trip dan International Trip. Alhamdulillah, setakat ni, Min juga dah berjaya score percutian mewah bersama Shaklee untuk cycle lepas untuk International Trip. Disebabkan issue covid, Shaklee bayar CASH 😍 . Untuk trip 2021 trip shaklee cancel tapi shaklee bayar cash, siap dapat hadiah lagi  .International 1tix shaklee bayar RM12,150   Regional 1tix shaklee bayar RM3,850

Dalam Shaklee kita ada 2 jenis trip  

βœ… Trip Regional  

βœ… Trip International

Untuk tahun ni Shaklee tawarkan percutian ke Switzerland dan Seoul Korea 😍. Dan nak tahu tak bulan April bulan pertama cycle baru means kita dah boleh plan siap siap untuk score Trip Shaklee!. Cycle April 2023 – March 2024


Ada 2 jenis trip iaitu regional trip dan international trip. Untuk cycle 2023/2024 ini bagi regional trip naik royal carribean cruise bermula dari Singapore ke Phuket Thailand. Dan satu lagi international trip ke Japan (Osaka, Nara, Kyoto) atau boleh pilih trip Umrah bagi yang beragama Islam.


Cash tambahan :  Rankup dan dapat duit

Satu lagi insentif menarik yang Shaklee Malaysia buat tahun ini bermula cycle baru 2023/2024. Sesiapa yang rank up supervisor dan senior supervisor dan kekal efektif 3 bulan berturut akan dapat duit tambahan!

 Excited kan???

Untuk tahun lepas Shaklee tawarkan percutian ke Switzerland dan Seoul Korea 😍.  Amacam best kan? Tawaran Shaklee ni berbeza dari bisnes lain kan?  Produk Shaklee dah terbukti berkesan, selamat, dan organik dah bertapak 103 tahun di pasaran dunia. Dari segi HALAL, alhamdulillah produk kita memang disahkan HALAL. 

Cara untuk dapat insentif Shaklee Malaysia ini?

Mudah saja jika anda berminat nak join, yang penting kena berdaftar jadi ahli Shaklee dululah. Cara daftar jadi ahli Shaklee:

Bayar yuran pendaftran (membership) serendah rm35 sahaja atau

Beli barang promo yang ada tawarkan β€œfree membership” atau

Beli barang dan cukupkan 100 poin, boleh dapat β€œfree membership”

Meh  wasap kak Lin, kak Lin bantu. http://wasap.my/60192175059/nakdaftarshaklee

Kenapa korang patut Join team Kak Lin?

  1. Team kak lin menyediakan β€œsupport group” yang sangat kuat. Team ini sangat aktif dan positif di terajui oleh leader-leader yang berpengalaman dan telah pun mencapai 4,5,6 angka sebulan.
  2. Marketing tools disediakan
  3. Kelas online dan offline disediakan
  4. Mentor disediakan
  5. Tak perlu simpan stok
  6. Hanya perlu telefon bimbit dan internet.