Bercuti ke Luar Negara Secara Percuma

Pernah tak terbayang ada pihak menaja percutian mewah di luar negara secara percuma 100%.
Hinggakan duit poket dan luggage pun diberikan. Kepada peserta yang layak.

Sudah semestinys bercuti sendiri memerlukan kos dari segenap sudut. Alangkah seronoknya apabila sesudah penat bekerja, ditawarkan pula ganjaran bercuti oleh syarikat kan?

Ada ke Peluang yang begitu? Di Shaklee ada PERCUTIAN SHAKLEE

Dalam Shaklee, setiap ahli berdaftar ada peluang samarata untuk mendapat peluang bercuti ke luar negara. Peluang-peluang ini di tawarkan melalui Insentif 3C Shaklee iaitu : 

  • Cash Bonus
  • Car Bonus
  • Conference Trip

Melalui Conference Trip ini lah, setiap pengedar atau ejen Shaklee yang layak melalui kiraan conference Trip point setiap Fiscal Year (April-Mac Setiap Tahun)akan dapat peluang melayakkan diri ke Percutian Mewah Shaklee samada International atau Regional Trip (Asean).

Lagi menarik, peluang percutian mewah Shaklee ini bukan sahaja Pengedar dapat sertai, tetapi juga pasangan, anak-anak, ibu bapa dan mertua juga boleh sertai melalui bilangan tiket yang dapat kita kumpul. Bagaimana perkiraan conference point ni, kak lin taknak kongsikan kali ini kerana ianya teknikal. 

Kali ini, kak lin nak share kan apa keistimewaan Percutian Shaklee Okay

Percutian yang 100% ditaja Shaklee ini sangat istimewa kerana setiap tahun, destinasinya berbeza.

Untuk Fiscal Year 2023-2024, para Qualifiers akan di bawa ke Jepun dan untuk Regional Trip akan di bawa ke Royal Carribean Cruise. Setiap Insentive Trip ini , segala tiket, transportation, penginapan, makan dan entrance fee yang di bawa telah lengkap disediakan Shaklee. 

Para Qualifiers hanya perlu bawa diri dan kelengkapan diri sahaja. Seperti FY lepas (2021/2022), para qualifiers telah di bawa ke Switzerland selama 7 Hari 6 Malam. Swiss adalah sebuah negara Eropah yang sangat tinggi kos sara hidup di sana ya.

Jika kita bercuti secara persendirian pun pasti memerlukan kos sekurang-kurangnya RM15,000 seorang untuk percutian paling lama 4hari 3malam dan percutian yang ‘biasa-biasa’ sahaja. Boleh bayangkan berapa agaknya Shaklee spend untuk bawa seorang qualifier denga percutian mewah selama 7hari 6 malam?

Bagaimana yang dikatakan mewah tu?

Jom tengok sebahagian hotel yang ditaja Shaklee kepada para qualifiers yang layak ke trip Swiss lepas :

  1. Burgenstock Hotel

Antara hotel 5 Bintang yang bernilai lebih RM4,000 satu malam di Swiss.

Dengan lokasi yang terletak di atas Gunung Bürgenberg, untuk sampai ke hotel, pengunjung perlu menaiki Furnicular untuk sampai ke hotel dengan pemandangan yang sangat cantik! MasyaAllah.

  1. Beau Rivage Palace

Hotel kedua yang Shaklee taja semasa di Swiss.

Harga hotel di Beau Rivage Palace pula semalam melebih RM3,000!

Kalau travel sendiri, pasti sukar kita nak keluarkan belanja untuk hotel mahal dan mewah begini kan? Seboleh mungkin nak jimat! 😂

Next! Selain Hotel Shaklee juga bawa melawat ke tempat-tempat yang menarik dan mahaaaall untuk masuk ye. Kalau private trip, mungkin ramai yang nak keep low bajet akan skip je pergi ke tempat-tempat begini.

  1. Mount Titlis

Mount Titlis merupakan gunung paling tinggi di Switzerland tengah. Pemandangan yang menakjubkan dari Mount Titlis menjadikan ianya tumpuan ramai pelancong.

Aktiviti yang popular di sini adalah dengan menikmati pemandangan indah dengan menaiki Cable Car. Harga menaiki Mount Titlis lebih kurang 41 Swiss France (CHF)iaitu lebih kurang RM200+ tidak termasuk aktiviti lain seperti Ice Flyer.

Selain menaiki Cable car, pengunjung juga boleh menikmati pemandangan dan suasana cantik melalui Cliff Walk ini.

2. Jungfraujoch

BERSAMBUNG…